Svt insamling ukraina

Radiohjälpen i Ukraina – SVT Play

Radiohjälpen i Ukraina | SVT Play

10 nov. 2022 — Se projekt som Radiohjälpen stöttar, genom gåvor från allmänheten till Radiohjälpens insamling för att lindra nöden för civilbefolkningen i …

Se projekt som Radiohjälpen stöttar, genom gåvor från allmänheten till Radiohjälpens insamling för att lindra nöden för civilbefolkningen i Ukraina. Insamlingen startade i samband med Melodifestivalen och är en av de största i Radiohjälpens historia.

Ambulans skickas till kriget i Ukraina – Helsingborg

Ambulans skickas till kriget i Ukraina – efter insamling i Helsingborg | SVT Nyheter

28 dec. 2022 — Efter en insamling på drygt 60 000 kronor, ska nu en ambulans transporteras från Helsingborg till den ukrainska gränsen. Bakom initiativet står …

Nu under onsdagsmorgonen transporteras en nyinköpt ambulans från Helsingborg till Ukraina.  – Att skänka en ambulans som kan rädda människors liv är den perfekta julklappen, säger Lena Ryabicheva, ansvarig för ”Support for Ukraine”.

Insamlingskonsert återuppstår till stöd för Ukraina – SVT Nyheter

Insamlingskonsert återuppstår till stöd för Ukraina | SVT Nyheter

16 mars 2022 — Med anledning av kriget och den humanitära krisen i Ukraina, återuppstår snart insamlingskonserten ”Hela Sverige skramlar”.

Med anledning av kriget och den humanitära krisen i Ukraina, återuppstår snart insamlingskonserten ”Hela Sverige skramlar”. Peter Jöback, Miriam Bryant Benjamin Ingrosso är några av artisterna som kommer att  medverka.

Få vill skänka pengar till Ukraina – SVT Nyheter

Få vill skänka pengar till Ukraina | SVT Nyheter

23 aug. 2022 — Insamlingen till förmån för Ukraina var en av de största i Radiohjälpens historia – men nu har donationerna stannat av.

Insamlingen till förmån för Ukraina var en av de största i Radiohjälpens historia – men nu har donationerna stannat av. – Det är nästan nere på noll, säger Kristina Henschen, generalsekreterare för Radiohjälpen.

Öland skramlar för Ukraina – 17 konserter på en dag

Öland skramlar för Ukraina – 17 konserter på en dag | SVT Nyheter

4 jan. 2023 — Tanken från början var att göra en insamlingskonsert för Ukrainas sak. Men nu blir det sjutton konserter, samma dag, samma tid över hela …

Upp emot 100 frivilliga musiker ställer i mars månad upp med sina röster för att samla in pengar till de drabbade i Ukraina. Totalt blir det 17 konserter på samma gång.– Det enda vi begär är att de som kommer för att lyssna ska bidra till insamlingen, säger initiativtagaren, Lennart Palm.

Hundratals kilo stearin skickas från Järna till Ukraina

Hundratals kilo stearin skickas från Järna till Ukraina | SVT Nyheter

12 jan. 2023 — Insamlingen ”Caps and Candles for Ukraine” har sedan i höstas samlat in stearin och andra förnödenheter som skickas till Ukraina.

Insamlingen ”Caps and Candles for Ukraine” har sedan i höstas samlat in stearin och andra förnödenheter som skickas till Ukraina. Hittills har runt 300 kilo stearin skickats iväg från insamlingscentret i Järna och av dem tillverkas värmemarschaller.– Utan värme klarar man sig inte länge, det handlar om överlevnad, säger initiativtagare Örjan Lundström.

Ambulansen fylls med hjälp till krigsdrabbade – ”Ukrainarna …

Ambulansen fylls med hjälp till krigsdrabbade – ”Ukrainarna slåss för vår demokrati” | SVT Nyheter

23 sep. 2022 — Vi har elva ambulanser som går nu i Ukraina. … Foto: SVT … som är insamlingsgeneral för Göran Melins stiftelse, fått i 70-årspresent för …

Elva ambulanser har skickats och ytterligare en är på väg till Ukriana. Tillsammans med Ukrainahjälpen Filippus har Urban Widholm samlat ihop pengar och skänkt fordonen – nu bidrar Siljansbygden med pengar och saker att packa i ambulansen.– Vi har elva ambulanser som går nu i Ukraina. De går dygnet runt och de räddar liv, säger han.

SVT sänder en helkväll till stöd för det drabbade folket i Ukraina

SVT sänder en helkväll till stöd för det drabbade folket i Ukraina – SVT Om oss

19 mars 2022 — Med anledning av kriget och den humanitära krisen i Ukraina sänder … Radiohjälpens katastrofinsamling för Ukraina och intäkterna går till …

Studenter i Linköping svetsar kaminer till Ukraina – SVT Nyheter

Initiativet sprider sig: Studenter i Linköping svetsar kaminer till Ukraina | SVT Nyheter

12 dec. 2022 — Samtidigt kommer studenterna bedriva en insamling till förmån för Ukraina. Morgan Collin, produktingenjör är skaparen bakom själva modellen …

Under dagen träffas studenter från Linköpings universitet som studerar till civilingenjör i maskinteknik, för att svetsa ihop kaminer som sedan skickas ner till Ukraina.

Keywords: svt insamling ukraina