Svt samhall

nu förbereds stor granskning av Samhall | SVT Nyheter

Nya larm inifrån ”Sveriges viktigaste företag” – nu förbereds stor granskning av Samhall | SVT Nyheter

5 nov. 2021 — Statliga Samhall startades 1980 och har till uppgift att ge jobb åt personer med funktionsnedsättning. Länge bedrevs arbetet i så kallade …

Riksrevisionen förbereder en ny granskning av Samhall. Det sker efter bland annat en rad anklagelser mot företaget i olika granskningar i media. Samtidigt kommer nya uppgifter om att medarbetare som slår larm bestraffas inom det statliga jätteföretaget.

Vittnesmålen inifrån: Så sållar Samhall bort “svaga” med …

Vittnesmålen inifrån: Så sållar Samhall bort “svaga” med funktionsnedsättning | SVT Nyheter

27 apr. 2021 — Så man försökte, från Samhalls sida, hitta personer som egentligen har så lite funktionshinder som möjligt som klarar jobben så bra det går.

Samhalls huvuduppdrag är att ge personer med omfattande funktionsnedsättningar arbete. Men flera personer på insidan menar att jakten på affärer går före människan. Tidigare chefer och anställda berättar för Uppdrag granskning hur Samhall sållar bort de svagaste.

Skyddsombudet: ”Samhall slänger tillbud i papperskorgen”

Skyddsombudet: ”Samhall slänger tillbud i papperskorgen” | SVT Nyheter

19 jan. 2022 — I höstas kunde SVT berätta att Riksrevisionen förbereder en granskning, som enligt nya uppgifter till SVT kan komma att inledas i mars. Vanligt …

Samhall har länge legat högt när det kommer till arbetsskador hos medarbetarna. Antalet har minskat de senaste åren men enligt det regionala skyddsombudet Richard Fredriksson handlar det snarast om att Samhall är dåliga på att hantera tillbud.– Jag har hört att man slänger tillbud i papperskorgen, man bryr sig inte, säger han.

Samhall anställde personer från utkonkurrerat städbolag

Samhall anställde personer från utkonkurrerat städbolag – klassades plötsligt som funktionsnedsatta | SVT Nyheter

28 apr. 2021 — Samhalls uppdrag är att anställa personer med funktionsnedsättning som står långt från arbetsmarknaden. Jobben ska vara anpassade till …

När Samhall vann upphandlingen att städa på Arlanda tvingades ett bolag som städat på flygplatsen i många år att sparka sin personal. Enligt källor till Uppdrag granskning ska flera av dem senare blivit anställda av Samhall – och då ansetts ha en så pass omfattande funktionsnedsättning att de inte kan få något annat arbete på arbetsmarknaden.

Mohamad får inte permanent uppehållstillstånd – SVT Nyheter

Mohamad får inte permanent uppehållstillstånd – eftersom han jobbar på Samhall | SVT Nyheter

8 maj 2022 — Mohamad Koulali är sedan ett par år tillbaka anställd på Samhall – men när han ansökte om permanent uppehållstillstånd blev det avslag.

Mohamad Koulali är sedan ett par år tillbaka anställd på Samhall – men när han ansökte om permanent uppehållstillstånd blev det avslag. Migrationsverket anser inte att Mohamad uppfyller försörjningskraven, trots att han har ett varaktigt jobb med tillräckligt hög inkomst.

Hon söker svar om sonens självmord – SVT Nyheter

Hon söker svar om sonens självmord | SVT Nyheter

19 jan. 2022 — 23-årige Laban gick från sin arbetsplats på Samhall till ett hyreshus i Eslöv, … Han hade Samhalls kläder på sig, säger mamma Josefine …

23-årige Laban gick från sin arbetsplats på Samhall till ett hyreshus i Eslöv, la sina värdesaker på balkongen på översta våningen och hoppade.– Han hade Samhalls kläder på sig, säger mamma Josefine Lindeberg-Lindvet, som nu söker svar på hur det statliga företaget agerade under sonens sista tid i livet.

Riksdagsledamöter kräver genomlysning av Samhall

Riksdagsledamöter kräver genomlysning av Samhall | SVT Nyheter

21 jan. 2022 — De som Samhall förr var till för har flyttat ner några pinnhål. … på att regeringen tänker inleda någon sådan tyvärr, säger han till SVT.

– De som som har störst funktionshinder har svårast att få jobb inom Samhall. Så ska det inte vara, säger riksdagsledamot Michael Anefur (KD) från Kristianstad. Han sitter i riksdagens arbetsmarknadsutskott och kräver, liksom resten av oppositionen, att en extern part ska granska Samhall.

Dimitri slutade på Samhall: ”Det blev väldigt jobbigt för mig”

Dimitri slutade på Samhall: ”Det blev väldigt jobbigt för mig” | SVT Nyheter

29 apr. 2021 — SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att …

Dimitri Lago kan varken skriva eller läsa. Han har en intellektuell funktionsnedsättning och tillhör målgruppen som Samhall får stöd från staten för att erbjuda jobb till. Men arbetet blev för svårt för honom. – Vi måste ta i det här, säger Samhalls styrelseordförande Cecilia Schelin Seidegård.

Keywords: svt samhall, samhall svt